De nieuwe techniek die gas bespaart voor uw energierekening

Als u een CV ketelĀ  in uw woning laat installeren, dan zijn deze ketels tegenwoordig een stuk beter in het gebruik, deze CV ketels staan ook bekend als condensatieketel. Een nieuwe techniek die minder energie verbruikt. Zeker interessant dus voor veel mensen. Want energie is een grote kostenpost. Wellicht heeft er u zelf ook 1 in de huis (een condensatieketel bedoelen we). Veel woning eigenaren hebben interesse in de werking van zo’n nieuwe energiebesparende CV ketel. En geef ze eens ongelijk, de ketels verbruiken minder energie. En wat extra inkomsten zijn nooit weg natuurlijk.

warm huis

Een warm huis is belangrijk, maar wat besparen is nooit weg.

Gas is nodig om energie op te wekken

Bij verwarmingsketels wordt gas gestookt om zo hitte op te wekken. Tijdens de verstoking komt er warmte, stikstof, Co2 en waterdamp vrij. Bij oude ketels worden deze verbrandingsgassen naar buiten gelaten door de schoorsteen. En daarmee wordt een aanzienlijk stuk rendement mee verspild. HR ketels vangen de damp op, wanneer deze damp condens produceert zal er alweer hitte worden geproduceerd. Zo kan er een hoger rendement behaald worden. Minder gas is zo dus nodig om meer energie op te wekken.

De verbranding van het aardgas wordt dus optimaal gemaakt en zo kan er meer warmte worden gerealiseerd met dezelfde hoeveelheid brandstof. De warmtewisselaar is daar voor een groot deel verantwoordelijk voor. De warme uitlaatgassen worden hierin gecondenseerd omdat ze in samen komen met het koudere water dat terugkomt van de radiatoren. Zo bespaard u redelijk was gas en natuurlijk geld. U kunt op deze manier veel geld uitsparen.

Comments are closed.