Is uw woning voorzien van goede isolatie

Zeker niet alle woningen in België zijn voorzien van goede isolatie. Sterker nog, een groot deel van de woningen is dat niet. Er begint dus steeds meer interesse in het na isoleren van de woning te komen. Door middel van spouwmuurisolatie kan dit worden gerealiseerd.

Dit kan een grote besparing opleveren. Iets waar de Belgen interesse in hebben. De woningen kunnen via de buitenkant worden geïsoleerd. Een ingreep die veel kan opleveren en relatief eenvoudig te plaatsen is. De stookkosten van een woning kunnen hierdoor dalen. Het is dus een goed idee om hierin te investeren.

Hoe werkt spouwmuur isolatie nu precies?

De spouw is een ruimte tussen de binnen en buitenmuur. Deze kan worden voorzien van een isolerend materiaal wat ervoor kan zorgen dat de warmte (welke duur is om te stoken) binnen kan blijven. Er zijn diverse soorten spouwmuurisolatie beschikbaar. De isolatie kan eenvoudig worden geplaatst. Het materiaal kan in de spouw geblazen worden. Dit gebeurd meestal door een aantal kleine gaatje in de buitenmuur te boren. Vervolgens wordt met een speciale machine het materiaal de spouw in geblazen. Dit gebeurd op diverse plekken zodat het materiaal zich goed verspreid door de gehele spouwmuur heen. Dit zorgt voor een optimale isolatie. Bekijk ook deze video:

In België zijn er diverse bedrijven die zich hiermee bezig houden. Belangrijk is het natuurlijk om een professioneel bedrijf in te schakelen dat gebruik maakt van goede materiaal. Ook is het belangrijk dat er veel ervaring is met deze vorm van isoleren, aangezien het wel om uw woning gaat. Daarnaast wilt u natuurlijk niet te veel betalen.

Hoe minder u betaald, hoe sneller de investering is terugverdiend. Vergelijk dus diverse offertes van bedrijven die u kunnen helpen. Het internet is over het algemeen een goede start voor dit soort zaken. Op de website kunt u vaak meer informatie vinden en ook reviews of gebruikerservaringen van andere mensen die dit al hebben laten uitvoeren.

Comments are closed.